Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Δημήτρης Αναγνωστάκης: Για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κατάθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, εστιάζοντας κυρίως στις θέσεις εργασίας και στο μέλλον των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Παράλληλα καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία να αναγνωρίσουν ουσιαστικά το πλαίσιο αρμοδιοτήτων τους, καθώς φαίνεται πως υπάρχει κυβερνητική σύγχυση, ως προς το ποιο Υπουργείο φέρει τη θεσμική ευθύνη σχετικά με τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της εταιρείας ΛΑΡΚΟ....

«Η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ»

Κύριε Υπουργέ,

Ενώ έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη διχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ και την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, πρόβλημα αποτελεί η διάχυση ευθυνών μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, αναφορικά με τις ευθύνες που αναλογούν σε καθένα από αυτά ως προς την τελική επιλογή του σχεδίου ιδιωτικοποίησης.

Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ομολογία του Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Παπαγεωργίου, που ζητά να ενημερωθεί αναφορικά με το θέμα επιστροφής των κρατικών ενισχύσεων ύψους 136εκ. ευρώ, αγνοώντας μέχρι και τη στιγμή της απάντησής του, αν αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου του ή του Υπουργείου Οικονομικών.

Ενώ λοιπόν, η Κομισιόν έχει στη διάθεσή της στοιχεία ικανά, ώστε να συντάσσει προτάσεις για τον τρόπο ιδιωτικοποίησης της εν λόγω εταιρείας, η ίδια η κυβέρνηση αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει για το πώς θα χειριστεί το θέμα των εργαζόμενων στη μεγαλύτερη Μεταλλευτική εταιρεία της χώρας μας.

Δυστυχώς η ΛΑΡΚΟ, όπως και πολλές άλλες μεγάλες βιομηχανίες της χώρας , είναι δέσμιες της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ, η οποία ενόψει της μερικής αποκρατικοποίησης της, αποφεύγει να παράσχει ανταγωνιστικές τιμολογιακές πολιτικές προς τις μεγάλες βιομηχανίες της χώρας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

· Τι προβλέπεται από το σχέδιο ιδιωτικοποίησης για τη τύχη των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ;

· Ποιο Υπουργείο είναι τελικά υπεύθυνο για την ιδιωτικοποίηση της ;

O Ερωτών ΒουλευτήςΔημήτρης Αναγνωστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...