Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Προβληματική η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας

Aναφορά κατάθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας. Στην αναφορά συμπεριλαμβάνεται και η επιστολή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, σύμφωνα με την οποία η λειτουργία του Κέντρου Υγείας του Δήμου, κρίνεται ανεπαρκής. 


Σύμφωνα με τον Δήμο στο κέντρο υπηρετούν μόνο δύο Ιατροί Γενικής Ιατρικής έναντι των προβλεπόμενων επτά και έξι αγροτικοί Ιατροί έναντι των 12 που προβλέπονται τέλος τονίζεται ότι ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας σκοπεύει να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης για να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Αναλυτικά η αναφορά: 


Αναφορά

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Προβληματική λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου – Λίμνης - Αγ. Άννας»

Ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την με ημερομηνία 27-06-2014, επιστολή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, σύμφωνα με την οποία η λειτουργία του Κέντρου Υγείας του Δήμου, κρίνεται ανεπαρκής. Συγκεκριμένα ο Δήμος αναφέρει ότι υπηρετούν μόνο δύο Ιατροί Γενικής Ιατρικής έναντι των προβλεπόμενων επτά και έξι αγροτικοί Ιατροί έναντι των 12 που προβλέπονται. Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας σκοπεύει να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης για να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο καταθέτων Βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης

Η επιστολή του Δημάρχου: 

Θέμα : Απαξίωση και Διάλυση Κέντρου Υγείας Μαντουδίου

Κύριε Υπουργέ, Αξιότιμοι Κύριοι

Είναι η πολλοστή φορά που διαμαρτύρομαι για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, χωρίς καμία ανταπόκριση. Πλέον η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Το Κ.Υ. Μαντουδίου έχει ΔΙΑΛΥΘΕΙ: Υπηρετούν μόνο δύο (2) Ιατροί Γενικής Ιατρικής, αντί των επτά (7) που προβλέπονται και έξι (6) Αγροτικοί Ιατροί αντί των δώδεκα (12). Όλες οι άλλες ειδικότητες (καρδιολόγος, ορθοπεδικός, μικροβιολόγος, κλπ) είναι ανύπαρκτες. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο προκλητική, πληροφορούμενοι ότι ένας (1) Ιατρός Παθολόγος, ο Παιδίατρος και ένας (1) Αγροτικός Ιατρός που θα έπρεπε να υπηρετούν στο Κ.Υ Μαντουδίου είναι αποσπασμένοι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Η εικόνα της διάλυσης ολοκληρώνεται στις διακομιδές των ασθενών που δεν γίνονται, αφού το Κ.Υ. είναι ουσιαστικά και χωρίς ασθενοφόρο . Από τους τέσσερις (4) οδηγούς, μετέθεσαν τους δύο (2) (ο ένας επέστρεψε, αλλά ενδεχομένως να ξαναμετατεθεί) με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να λειτουργεί μόνο στη νυχτερινή βάρδια.

Δυστυχώς, ένας Δήμος με έκταση 650.000 στρέμματα και δύσκολο οδικό δίκτυο, με 45 οικισμούς και 15.000 μόνιμους κατοίκους που πολλαπλασιάζονται καλοκαίρι, με θρησκευτικό τουρισμό εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών (Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, Μονές Οσίου Δαυίδ Γέροντος και Αγ. Νικολάου Γαλατάκη) και χιλιάδες αλλοδαπούς προσκυνητές ΔΕΝ έχει πρωτοβάθμια Υγεία. Φαίνεται ότι οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία ή το Υπουργείο Υγείας μας θεωρεί πολίτες τελευταίας κατηγορίας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και αφού κανείς αρμόδιος δεν λαμβάνει υπόψη του ούτε επιστολές, ούτε παρεμβάσεις, ούτε διαβήματα διαμαρτυρίας, θα ζητήσω από το Δημοτικό Συμβούλιο να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ζητώντας την παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την διάλυση του Κ.Υ Μαντουδίου.

Αφού η Πολιτεία είναι ανεύθυνη ή ανίκανη να μας προσφέρει Ιατρική Φροντίδα θα ζητήσουμε από τη Δικαιοσύνη να επιβάλει τα αυτονόητα. Η υγεία και η ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας δεν μπορεί να επαφίεται στο Θεό ή στην καλή μας τύχη. Τα όριά μας εξαντλήθηκαν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ


ΨΑΡΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...