Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Πρώτα σε όλη την Ελλάδα τα νοσοκομεία της Στερεάς ... στις δαπάνες

Ακόμη μία θλιβερή πρωτιά για τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, αφού σύμφωνα με τον απολογισμό του α΄τριμήνου για το 2014 για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, έρχονται πρώτα στις δαπάνες σε όλη την Ελλάδα.


Τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας κατέγραψαν το υψηλότερο κόστος ανά κλίνη, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 3.754€.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά το 2013 οι δαπάνες των νοσοκομείων για υπηρεσίες ΔΕΚΟ (φως, νερό, τηλέφωνο...) ανήλθαν στα 97.562.157 ευρώ, δηλαδή περίπου κατά μέσον όρο 2.860 ευρώ ανά κλίνη. Φυσικά υπάρχουν αποκλίσεις από τον μέσο όρο (που σε κάποιο βαθμό δικαιολογούνται από το «είδος» των μονάδων, τον εξοπλισμό τους κ.ά.), με το υψηλότερο κόστος να καταγράφεται στις μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (3.574 ευρώ ανά κλίνη) και το χαμηλότερο στις μονάδες της 7ης ΥΠΕ Κρήτης (2.258 ευρώ ανά κλίνη).

Βλέποντας τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Χαλκίδας αλλά και την γενικότερη εικόνα είναι να απορείς από που προκύπτει το υψηλότερο κόστος ανά κλίνη στην Ελλάδα για τα νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας.

Πηγή: kathimerini.gr, eviaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...