Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Στην εντατική από ένα ποντίκι!

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας ένας Λαρισαίος με συμπτώματα λεπτοσπείρωσης.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο άντρας ήρθε σε επαφή με ουρά ποντικιού , χωρίς να το γνωρίζει, την ώρα που ασχολούταν ερασιτεχνικά με αγροτικές εργασίες. Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρότατο κρούσμα λεπτοσπείρωσης μέσα σε ένα μήνα στην Ελλάδα, καθώς στα τέλη Μάιου ένας 20χρονος από την Κρήτη έχασε την ζωή του εξαιτίας αγγίγματος νεκρού ποντικού.

Όπως αναφέρει το ΚΕΛΠΝΟ η λεπτοσπείρωση αποτελεί μία πολύ σημαντική ανθρωποζωονόσο, η οποία μεταδίδεται στον άνθρωπο καθώς και στα κατοικίδια ζώα με άμεση επαφή μετά από έκθεση σε μολυσμένες εκκρίσεις από τα ούρα θηλαστικών (κυρίως τρωκτικών) που μεταφέρουν την νόσο. Τα συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός (πάνω από 38), ρίγος, πονοκέφαλο, ναυτία, έμετοι, ανορεξία, διάρροια, βήχας, φαρυγγίτιδα, εξάνθημα και μυαλγίες. Θέλει μεγάλη προσοχή, ειδικά αυτή την εποχή...

http://www.thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...