Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Εννιάχρονη κρατείται δύο μήνες στο Αλλοδαπών

Ένα κοριτσάκι εννιά χρονών βρίσκεται εδώ και δύο μήνες στα κρατητήρια της Υπηρεσίας Αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, μαζί με τον πατέρα της, καθώς συνελήφθη στο αεροδρόμιο να προσπαθεί να φύγει για τη Γερμανία - χωρίς να υπάρχει εναντίον τους καταδικαστική απόφαση και χωρίς να έχει διαταχθεί προφυλάκιση.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, το κορίτσι μαζί με μια γυναίκα που το συνόδευε συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο με την κατηγορία πως επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα.

Ειδοποίησε τον πατέρα του, που κατέφτασε στο αεροδρόμιο και συνελήφθη κι αυτός. Πατέρας και κόρη οδηγήθηκαν στοΑυτόφωρο Μονομελές. Τους ασκήθηκε δίωξη και τους δόθηκε αναβολή να δικαστούν τον Φεβρουάριο του 2015.

Στις αρχές Μαΐου υπέβαλαν αίτημα να τους χορηγηθεί άσυλο από τη Γερμανία, με βάση τον κανονισμόΔουβλίνο για την οικογενειακή επανένωση, καθώς στη Γερμανία ζουν και έχουν ζητήσει άσυλο η μητέρα της μικρής μαζί με τα τέσσερα ανήλικα αδέλφια της.

Η Υπηρεσία Ασύλου γνωμοδότησε θετικά για την αποφυλάκιση των δύο κρατούμενων.

Ωστόσο κρατούνται μέχρι να εκδοθεί η απόφαση ασύλου από τη Γερμανία, που θα χρειαστεί μήνες.

Το Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να διαταχθεί η φιλοξενία της μικρής σε ξενώνα. Αλλά τόσο η μικρή όσο και ο πατέρας της είναι ανένδοτοι καθώς δεν θέλουν να χωριστούν.

Η μικρή τρομάζει και μόνο στην ιδέα να ζήσει με άγνωστους ανθρώπους σε ξένη χώρα για άγνωστο χρονικό διάστημα. Προτιμά τον δεύτερο όροφο των κρατητηρίων του Αλλοδαπών, εκεί όπου κρατούνται γυναίκες κι όπου της έχει παραχωρηθεί, σύμφωνα με την αστυνομία, ειδικός χώρος για να ζει μαζί με τον πατέρα της.

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...