Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Οι τοπικές αρχές προειδοποιούν για τα μη γνήσια προϊόντα - Αυστραλία: Φορτιστής «μαϊμού» σκότωσε μητέρα δύο παιδιών

Η 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο υπνοδωμάτιό της - Προβληματικός ο φορτιστής usb του κινητού τηλεφώνου της


Μετά τα περιστατικά ηλεκτροπληξίας στην Κίνα από «μαϊμού» φορτιστές κινητών τηλεφώνων, ένα ακόμα τραγικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Αυστραλία.

Η Σέριλ Άλντεγκερ, μητέρα δύο παιδιών, έχασε τη ζωή της τη στιγμή που φόρτιζε το κινητό τηλέφωνό της με μη γνήσιο φορτιστή usb.

Παρότι η 28χρονη έπεσε νεκρή από ηλεκτροπληξία τον περασμένο Απρίλιο, μόλις τώρα οι τοπικές αρχές της Αυστραλίας έδωσαν στη δημοσιότητα την αιτία θανάτου της, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν το αγοραστικό κοινό από την απόκτηση μη γνήσιων προιόντων.

Η Άλντεγκερ, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, βρέθηκε νεκρή με εγκαύματα στο στήθος και τα αυτιά.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο φορτιστής στοίχιζε μόλις 3,50 ευρώ, ενώ έλειπε το μονωτικό υλικό απαραίτητο στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Για την υπόθεση διενεργείται έρευνα, αλλά στο μεταξύ όπως αναφέρει η Sydney Morning Herald, αναφέρει πως η αστυνομία του Σίδνεϊ προχώρησε στην κατάσχεση ηλεκτρονικών προϊόντων καταστήματος της περιοχής που πιθανολογείται ότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν τις αγορές μη εγκεκριμένων προϊόντων από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών καθώς αντιμετωπίζουν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, αλλά και πρόκλησης πυρκαγιάς.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...