Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Θρίλερ με τη φημολογούμενη παραίτηση Θεοχάρη. Αντιδρά η Κομισιόν - Εμμένει το Μαξίμου

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα διαζύγιο που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από το απόγευμα της Τετάρτης (4/6).


Στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον Χάρη Θεοχάρη, οι διάλογοι ήταν λακωνικοί και ζητήθηκε η παραίτηση του.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν επί μακρόν και ο κ. Στουρνάρας ζήτησε ευθέως την παραίτηση του του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη, επιρρίπτοντάς του στην ουσία ευθύνες για εγκυκλίους οι οποίες εκδόθηκαν πριν από τις εκλογές. Για παράδειγμα, επέρριψε ευθύνες για μια διευκρινιστική εγκύκλιο ειλημμένης απόφασης, σύμφωνα με τη οποία οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων θα έπρεπε να πληρώσουν φόρο. μετά όμως από τον σάλο που δημιουργήθηκε από την έκδοση της εγκυκλίου, η απόφαση ανεστάλη.

H Κομισιόν διαφωνεί με την απομάκρυνση Θεοχάρη και τωρα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις

Το Μαξίμου όμως φέρεται αποφασισμένο να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση και εάν δεν την υποβάλλει μόνος του να τον απομακρύνει επικαλούμενο καταπάτηση των όρων της σύμβασης του

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε έντονη δυσφορία για το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Χάρη Θεοχάρη, τόνιζε ότι ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει πενταετή θητεία ακριβώς για να μην εξαρτάται από τον «πολιτικό κύκλο» και σημείωνε ότι ο κ. Θεοχάρης στη μέχρι τώρα θητεία του «παρήγαγε έργο».

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...