Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Κόπηκε το λουτρικό επίδομα - κατακόρυφη πτώση επισκεψιμότητας στις λουτροπόλεις

Σημαντική μείωση, περίπου 60%-70%, καταγράφει η επισκεψιμότητα φέτος στις ελληνικές λουτροπόλεις, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου, Γεώργιο Κώτσο, πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, ο οποίος απέδωσε αυτή την πτώση στην περικοπή του λουτρικού επιδόματος.


Όλα τα παραπάνω αναφέρθηκαν στη διάρκεια συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, με τις δημοτικές αρχές της περιοχής και με στελέχη της λουτρόπολης του Λουτρακίου Αριδαίας (Πόζαρ).

Με επιστολή προς την υπουργό Τουρισμού στις 13 Ιουνίου, η διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου έθεσε και επισήμως το συγκεκριμένο θέμα, υποστηρίζοντας ότι ''χωρίς αυτό το επίδομα και δεδομένης της οικονομικής κρίσης που υπάρχει θα μαραζώσουν όλες σχεδόν οι λουτροπόλεις''.Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Σύλλογος εξέδωσε απόφαση, βάσει της οποίας ζητά να εφαρμοστούν άμεσα τα σχετικά με την πρωτοβάθμια περίθαλψη του νόμου Γεωργιάδη του 2014, ενώ καλεί το υπουργείο Πολιτισμού να ασχοληθεί με το ζήτημα της αναγνώρισης των ιαματικών πηγών και τα όργανα του ΕΟΤ να αναλάβουν τον έλεγχο των λουτροπόλεων, προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση της νομοθεσίας. Επίσης, ζητά από τα υπουργεία Υγείας και Τουριστικής Ανάπτυξης να καλύψουν άμεσα με ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό όσες λουτροπόλεις δεν διαθέτουν.

Στην ίδια απόφαση-ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Σύλλογος "διαπίστωσε ότι πολλές λουτροπόλεις δεν επιθυμούν να εφαρμόσουν προγράμματα θεραπευτικού τουρισμού όπως αυτό του ΟΓΑ για 15.000 αγρότες, επικαλούμενες ότι αυτοί οι οργανισμοί αργούν να πληρώσουν" και γι' αυτό καλεί όλους τους οργανισμούς να εξοφλούν άμεσα τις υποχρεώσεις τους.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...