Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Έβαλαν καρφιά για να μην κοιμούνται οι άστεγοι

Σάλο έχουν προκαλέσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες πολυκατοικίας πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο, όπου – όπως απεικονίζεται – έχουν τοποθετήσει, δίπλα από την είσοδο, καρφιά για να αποτρέψουν άστεγους από τα κοιμούνται στο συγκεκριμένο σημείο.


Τις φωτογραφίες ανήρτησε πριν από λίγες μέρες στο Twitter ο 33χρονος Andrew Hortonκαι έκτοτε έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου, με τους χρήστες στα social media να ξεσηκώνονται.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι όσοι συνέκριναν τα «καρφιά κατά των αστέγων» με τα καρφιά που τοποθετούν πολλοί στα μπαλκόνια τους για να διώχνουν τα περιστέρια.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην εν λόγω πολυκατοικία τα διαμερίσματα προς πώληση ξεκινούν από τις 800.000 λίρες, ενώ αρκετοί ήταν οι ένοικοι που επιβεβαίωσαν ότι τα καρφιά μπήκαν πριν δύο εβδομάδες, ακριβώς για να εμποδίζουν τους αστέγους να βρίσκουν εκεί καταφύγιο, καθώς πριν ένα μήνα περίπου βρήκαν στο συγκεκριμένο σημείο έναν άστεγο να κοιμάται.

Σύμφωνα με βρετανικές ενώσεις για την προστασία των αστέγων, η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη και τα καρφιά ενάντια στους αστέγους σε πεζούλια και εισόδους κατοικιών διαδίδονται όλο και περισσότερο τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...