Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Qatar Airlines: Απόλυση εγκύων κι επιλογή συζύγων με τη συγκατάθεση της εταιρείας

Δύσκολα φαίνεται πως είναι τα πράγματα για τους εργαζόμενους στην εταιρεία "Qatar Airlines". Ο επικεφαλής της εταιρείας - και επικεφαλής του αεροδρομίου του Κατάρ - , Ακμπάρ αλ Μπάκερ υποχρεώνει τους υπαλλήλους, προτού πιάσουν δουλειά, να υπογράψουν ένα αναχρονιστικό συμβόλαιο.


Ο 52χρονος, σύμφωνα με την ''Bild'', αποφάσισε να συντάξει ένα συμβόλαιο, το οποίο οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να υπογράψουν, αν θέλουν να εργαστούν στην "Qatar Airlines". Πρέπει όμως να είναι σύμφωνοι με τα ακόλουθα:

- Οι γυναίκες δεν θα πρέπει για τα επόμενα πέντε χρόνια να μείνουν έγκυες. Σε περίπτωση που μία εργαζόμενη μείνει έγκυος, αποχωρεί άμεσα από την εργασία της.

- Αν βρήκαν τον έρωτα της ζωής τους και θέλουν να παντρευτούν, θα πρέπει, προτού ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, να πάρουν τη συγκατάθεση της εταιρείας.

- Eπιπλέον,οι γυναίκες δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν δημοσίως με άνδρες που δεν είναι συγγενείς τους (πατέρας ή αδερφός), αρραβωνιαστικοί ή σύζυγοι.

- Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να αναρτούν φωτογραφίες στο Facebook.

- Τα μέλη του πληρώματος των "Qatar Airlines" δεν θα πρέπει να εμφανίζονται σε μπαρ, φορώντας την στολή εργασίας, ακόμα κι αν θέλουν να πιουν ένα ποτήρι νερό.

- Τέλος, οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να μασάνε τσίχλα, να καπνίζουν, ακόμα και να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο, όταν φορούν την στολή εργασίας.

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...