Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Το Taxis… έπεσε, η παράταση για τις δηλώσεις έρχεται

Τα τεχνικά προβλήματα του Taxis, δεν επιτρέπουν τη τήρηση των ημερομηνιών για την υποβολή δηλώσεων κι έτσι το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει παράταση. Ήδη λογιστές και υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν μεταφέρει το ζήτημα στον νέο υπουργό Οικονομικών.


Το «ρεκόρ» του Taxis είναι μέχρι στιγμής η υποβολή 100.000 δηλώσεων σε μια ημέρα. Υπολείπονται 18 ημέρες μέχρι να λήξει η προθεσμία της 30ης Ιουνίου και έχουν υποβληθεί περίπου 2,2 εκατομμύρια δηλώσεις. Ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε έξι εκατομμύρια κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον 210.000 Έλληνες πρέπει να εκπληρώνουν την υποχρέωσή του επί καθημερινής βάσεως ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Η υποβολή της φορολογικής δήλωσης δεν είναι η μοναδική εκκρεμότητα. Ακόμη το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κάνει γνωστό μέχρι πότε θα δέχεται τις δηλώσεις του Ε9 - κάποια στιγμή πρέπει να κλείσει το σύστημα για να υπολογιστεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων- ενώ ύστερα από την παράταση που ανακοινώθηκε προ ημερών, μέσα στον Ιούλιο πρέπει να συμπληρωθούν και οι συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων για το 1ο εξάμηνο του 2014, υποχρέωση η οποία αφορά ένα εκατομμύριο επαγγελματίες.

Ο Ιούλιος, είναι επίσης ο μήνας υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ επίσης από ένα εκατομμύριο επαγγελματίες. Πάντως, οι οριστικές αποφάσεις για όλες τις φορολογικές εκκρεμότητες, αναμένεται να ληφθούν προς το τέλος του μήνα καθώς πρέπει προηγουμένως να αναλάβει ο νέος γενικός γραμματέας εσόδων και να ενημερωθεί για την έκταση του προβλήματος.

Πηγή: koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...