Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Έως 10.000 ευρώ χρωστούν στον ΟΑΕΕ 8 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες -Ένα βήμα πριν το κραχ το Ταμείο

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Ταμείο των Ελεύθερων επαγγελματιών καθώς το έλλειμμα μόνο για το 2014 αγγίζει τα 720 εκατομμύρια ευρώ και τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει.


Σύμφωνα με πληροφορίες 370.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν σταματήσει να πληρώνουν εισφορές ενώ 8 στους 10 οφειλέτες χρωστούν ως 10.000 ευρώ. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ότι από το Φθινόπωρο το Ταμείο ενδέχεται να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων και αναζητούνται οι τρόποι που θα δοθεί λύση.

Από τη μία πλευρά, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις και από την άλλη εξετάζεται το σενάριο να υπάρξει πάγωμα των οφειλών, χωρίς προσαυξήσεις και εξόφληση σε 100 δόσεις, για να μπορούν οι οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...