Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Ο... Χίος ήρθε για διακοπές στη Χίο: Το απίστευτο όνομα 11χρονου Αμερικανού προς τιμήν του νησιού

Ένα πρωτότυπο ελληνικό όνομα αποφάσισαν να δώσουν δύο Αμερικανοί στον γιο τους, ο οποίος γεννήθηκε πριν από έντεκα χρόνια, και τον ονόμασαν... Χίο.


Το όνομα προέρχεται, όπως γίνεται αντιληπτό, από το αιγαιοπελαγίτικο νησί, καθώς, εκεί προέκυψε η σύλληψη του μικρού Χίου της οικογένειας Πέρι.

Το ζεύγος, όπως αναφέρει το Εθνος, προσπαθούσε επί χρόνια να αποκτήσει παιδί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πριν από 12 χρόνια, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα και το νησί του Αιγαίου, η γυναίκα έμεινε έγκυος και εννέα μήνες μετά ο Χίος είδε το πρώτο φως.

Η οικογένεια αποφάσισε να τιμήσει τον «καρπερό» τόπο και έδωσε αυτό το όνομα στο παιδί της.

Πλέον ο Οουεν Χίος Πέρι, στα 11 του, είναι τακτικός επισκέπτης του νησιού, μαζί με την οικογένειά του. Μάλιστα δηλώνει ότι όταν μεγαλώσει θα σπουδάσει στο πανεπιστήμιο που εργάζονται οι δικοί του, αρχαία ελληνικά.

«Η γέννηση του μικρού για μας ήταν χαρά, ήταν έκπληξη, ήταν κάτι απροσδόκητο. Αυτά ακριβώς ήταν και η Χίος για μας. Γι αυτό κι όταν γεννήθηκε ο μικρός σκεφτήκαμε ότι Χίος θα ήταν ένα όνομα που θα ταίριαζε» είπε στον «Πολίτη της Χίου» η μητέρα του Χίος, καθηγήτρια ξένων γλωσσών στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...