Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

500.000 φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμη δήλωση - Εννιά στους δέκα υπέβαλαν φορολογική δήλωση

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας λήγει η προθεσμία για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Αποκλείεται να δοθεί παράταση λένε στο ΥΠΟΙΚ


Κατηγορηματικά αποκλείουν στο υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Ε1 που λήγει τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, παρά το γεγονός όμως ότι 450 έως 500 χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει δήλωση, παρά το γεγονός ότι απομένουν περίπου 72 ώρες.

Μάλιστα, από σήμερα το πρωί, παρατηρείται το ανησυχητικό φαινόμενο να έχει «φρενάρει» αισθητά ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων που είχε αυξηθεί τις προηγούμενες ήμερες -με έως και 150 δηλώσεις ημερησίως μέχρι χθες.

Έτσι, συνολικά ως τώρα, έχουν υποβληθεί κάτι λιγότερο από 5.250.000 δηλώσεις και εάν διατηρηθεί και το Σαββατοκύριακο ο μειωμένος ρυθμός τότε θεωρείται σίγουρο ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν θα προλάβουν την προθεσμία και θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Πέρα από τις ρητές διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, αυτό θα ήταν και τεχνικά αδύνατο γιατί η παράταση μπορεί να δοθεί μόνο με νόμο και καμέα τέτοια προεργασία δεν έχει υπάρξει στο υπουργείο, ούτε και πρόκειται να γίνει κάτι σχετικό το Σαββατοκύριακο, ώστε τη Δευτέρα, αν γινόταν, να κατατεθεί σχετική διάταξη στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που δόθηκε παράταση με νόμο, πριν από δύο εβδομάδες, χρειάστηκε προεργασία δέκα ημερών γιατί ταυτόχρονα η απόφαση συμπαρέσυρε και τις διορίες για άλλες υποχρεώσεις των φορολογουμένων.


Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...