Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Έφτασε και στην Ευρώπη η φονική ασιατική σφήκα;

To τσίμπημά της είναι θανατηφόρο και το μέγεθός της σοκάρει - Μαρτυρίες ότι την είδαν στη Σκοτία


To τσίμπημά της είναι θανατηφόρο και το μέγεθός της σοκάρει. Η ασιατική σφήκα-γίγας, που ενδημεί στην Ασία, βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη, σύμφωνα με μαρτυρίες Σκοτσέζων.

Οι εντομολόγοι εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο είδος εντόμου έφτασε στη Γαλλία το 2004 με "όχημα" ένα φορτίο κεραμικών που ήρθε από την Κίνα και, αφού έσπειρε τον πανικό στη Γαλλία, κατάφερε τώρα να εντοπιστεί και στη Βρετανία, όπως ισχυρίζονται κάτοικοι.

Η σφήκα αυτή έχει κεντρί, μεγέθους έξι χιλιοστών -όσο μία βελόνα- και μέχρι στιγμής ευθύνεται για το θάνατο έξι Γάλλων, οι οποίοι υπέκυψαν από αναφυλακτικό σοκ.

Τώρα όμως, το συγκεκριμένο έντομο φέρεται να εντόπισε ο 30χρονος εργάτης Άντριου Άλαν στο Kilbride της Σκοτίας."Δουλεύαμε μακριά από το σημείο, όταν... είδαμε αυτό το τεράστιο πράγμα να βουίζει. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα μάτια μας για το μέγεθος. Τελικά το σκότωσε η αδερφή μου, χτυπώντας το με ένα σφυρί. Είχε μήκος περίπου επτά εκατοστά και το κεντρί του ήταν όσο μια βελόνα ραψίματος" δηλώνει.

Πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση του Πεκίνου είχε ξεκινήσει εκστρατεία καταπολέμησης της φονικής αυτής ασιατικής σφήκας, καθώς είναι υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους.

Οι αρμόδιες βρετανικές αρχές "Dafra" έσπευσαν να επισημάνουν στην εφημερίδα "Independent" πως το είδος του εντόμου "Vespa Velutina" δεν έχει εντοπιστεί προς το παρόν στην Σκοτία.

"Αν και υπάρχουν πολλές αναφορές από κατοίκους που ισχυρίζονται ότι έχουν δει τη συγκεκριμένη ασιατική σφήκα, εμείς δεν το επιβεβαιώνουμε. Ωστόσο, έχουν ήδη ενημερωθεί οι μελισσοκόμοι της περιοχής για πιθανή άφιξη της ασιατικής σφήκας, που θεωρείται ο φονιάς των μελισσών" σημειώνουν.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...