Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Η θέση της Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. σχετικά με το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς για λόγους σεβασμού της θεσμικής λειτουργίας παρέμεινε στη συζήτηση της Ολομέλειας του 1ου θερινού τμήματος της Βουλής με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Απείχε όμως της ψηφοφορίας αφού όπως ανέδειξαν οι βουλευτές το εν λόγω τμήμα είναι αναρμόδιο για τη συζήτηση του αιτήματος, σύμφωνα με το Σύνταγμα.Η Δημοκρατική Αριστερά, θεωρεί ότι υπήρχε η δυνατότητα και έπρεπε να συνυπολογιστούν οι προτάσεις των κομμάτων, εκτός της Χρυσής Αυγής, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Για την πρόκληση δημοψηφίσματος απαιτείται να γίνουν τρεις ενέργειες;

-          Συγκέντρωση υπογραφών για ένα αίτημα
-          Σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής
-          Πρόκληση δημοψηφίσματος

Αυτό έπρεπε να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση, αλλά η κυβέρνηση δεν το επέτρεψε.

Να τονιστεί για άλλη μια φορά ότι μέλημα της ΔΗΜΑΡ και των βουλευτών της ήταν η απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος και της προσπάθειας της Χρυσής Αυγής να καταστεί παράγοντας μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας όπως είναι το δημοψήφισμα.


                                                                        Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας


                                                                            Δημήτρης  Αναγνωστάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...