Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας κ. Μπέζα με τον Συμεών Κεδίκογλου και εκπροσώπους των εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών της Εύβοιας

Συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας κ. Μπέζα με τον Συμεών Κεδίκογλου και εκπροσώπους των εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών της Εύβοιας για το μεγάλο πρόβλημα με τον ΟΑΕΕ και τη ρύθμιση οφειλών

Διαρκής πλέον η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για τους ανασφάλιστουςΟ Συμεών Κεδίκογλου, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των ομοσπονδιών των ελεύθερων επαγγελματιών της Εύβοιας για συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μπέζα προκειμένου να εκθέσουν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ο οποίος τους δέχθηκε στο γραφείο του χθες Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014.

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό και τον βουλευτή, συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Εύβοιας και Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Εύβοιας, κ. Αγιοστρατίτη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών κ. Θαλάσσης και η κ. Λάμπρου, μέλος της Ομοσπονδίας Εμπόρων.

Οι εκπρόσωποι από την Εύβοια παρουσίασαν τις προτάσεις τους στον υφυπουργό και ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία ο μεν υφυπουργός φαίνεται ότι αναγνωρίζει την πραγματική ανάγκη για μια συνολική και οριστική λύση στο πρόβλημα χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και οι εκπρόσωποι των ασφαλισμένων αναγνωρίζουν την ανάγκη να στηριχθεί το ταμείο τους.

Από την συνάντηση προκύπτουν τρεις σημαντικές ειδήσεις για τον κλάδο:

1. Παρέχεται πλέον επαρκής ιατροφαρμακευτική κάλυψη και των ανασφάλιστων του ταμείου, κάτι το οποίο δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστό.

2. Υπάρχει η βούληση και είναι υπό διαπραγμάτευση μια νέα συνολική ρύθμιση που εξετάζει σοβαρά τις προτάσεις του κλάδου, όπως αυτή για πάγωμα των οφειλών.

3. Είναι προς δημοσίευση υπουργική απόφαση για μηνιαία, αντί διμηνιαία, καταβολή των εισφορών, όπως επιθυμούν οι ασφαλισμένοι.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κλάδο, και στο οποίο στάθηκε και ο Συμεών Κεδίκογλου λόγω της κοινωνικής του διάστασης, είναι η πρόσφατη υπουργική απόφαση σχετικά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων, αφού λαμβάνεται πλέον πλήρης πρόνοια και για τους ανασφάλιστους.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με την πρωτοβάθμια περίθαλψη, όλοι οι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) έχουν δωρεάν πρόσβαση στις μονάδες του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) για ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις. Ως προς τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, με απόφαση του Ιανουαρίου του 2014, παρέχεται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη και στους ανασφάλιστους. Στα δημόσια νοσοκομεία δηλαδή παρέχεται πλήρης κάλυψη για κάθε είδους νοσηλεία, με την πιστοποίηση της ιατρικής αναγκαιότητας από την τριμελή επιτροπή του νοσοκομείου.

Τέλος, και ως προς την φαρμακευτική περίθαλψη, επίσης με πρόσφατη υπουργική απόφαση του υπουργείου Υγείας, οι ανασφάλιστοι μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, πληρώνοντας μόνο τη δική τους συμμετοχή, ενώ τη συμμετοχή του ταμείου την αναλαμβάνει το κράτος.

Συνεπώς, έχει διαμορφωθεί ένα επαρκές πλέγμα για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ με ένα μεγάλο κόστος που αναλαμβάνει το κράτος και ο ΕΟΠΥΥ.

Πολύ σύντομα επίσης αναμένεται η υπουργική απόφαση που θα ορίζει την καταβολή των εισφορών σε μηνιαία βάση, αντί διμηνιαία, διευκολύνοντας τους ασφαλισμένους και τις εισροές στο ταμείο.

Τέλος, στην πρόταση των ομοσπονδιών για επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας, ο υφυπουργός υπήρξε επιφυλακτικός, κρίνοντας ότι θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία του ταμείου και έθεσε ως προϋπόθεση να προϋπάρξει αναλογιστική μελέτη γι’ αυτό.

Οι εκπρόσωποι της Εύβοιας ευχαρίστησαν τον βουλευτή για το ενδιαφέρον του στα ζητήματα του κλάδου και τον υφυπουργό για την πράγματι εποικοδομητική συνάντηση, αναμένοντας και τα νέα μέτρα του υπουργείου για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...