Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Μύκητες στα πόδια; Οι φυσικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε γρήγορα

Μύκητες στα πόδια. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται εύκολη μετάδοση των μυκήτων, ειδικά στην περιοχή των ποδιών. Η υγρασία (είτε από τη θάλασσα, είτε από την πισίνα) βοηθά στην ανάπτυξή τους, καθώς και η συχνή εφίδρωση των ποδιών εξαιτίας των αυξημένων θερμοκρασιών.


Πώς θα καταλάβουμε ότι έχουμε μύκητες; Με άλλα λόγια, ποια είναι τα πιο κοινά τους συμπτώματα;

Έντονη κοκκινίλα του δέρματος, έντονη δυσοσμία του πέλματος, ερεθισμός, φαγούρα, δημιουργία φυσαλίδων, ξεφλούδισμα του δέρματος (κυρίως στα μικρά δάχτυλα), ξηροδερμία.

Τρόποι για να προστατευτούμε:

- Πλένετε καθημερινά τα πόδια σας
- Τα στεγνώνετε πάντα με μια καθαρή πετσέτα
- Αλλάζετε συχνά τις κάλτσες που φοράτε
- Φροντίστε να αγοράζετε 100% βαμβακερές κάλτσες
- Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προτιμήστε τα σανδάλια και τις σαγιονάρες
- Μην πατάτε ξυπόλητες στις πισίνες ή στο γυμναστήριο
- Μη χρησιμοποιείτε αντικείμενα φίλων σας, όπως σφουγγαράκι, πετσέτα ή παπούτσια

Πάμε τώρα να δούμε 2 απλές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να νικήσετε το πρόβλημα:

1. Σε λεκάνη με ζεστό νερό, προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι και 3 σταγόνες Τεϊόδεντρου (tea tree). Ανακατεύετε καλά και έπειτα τοποθετείτε τα πόδια σας μέσα στη λεκάνη. Τα αφήνετε για τουλάχιστον 15 λεπτά, δυο φορές την ημέρα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για 10 μέρες
ή

2. Αντί για tea tree μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό θαλασσινό αλάτι. Ρίχνετε μέσα στη λεκάνη με το ζεστό νερό, 3 κ.σ χοντρό αλάτι και περίπου 120ml λευκό ξίδι. Ανακατεύετε καλά και ακολουθείτε τη διαδικασία που ήδη προαναφέρθηκε!

Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...