Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

"Σπίτι" του κροκόδειλου το φράγμα ... εδώ και ένα χρόνο!

Με δολώματα θα αιχμαλωτιστεί ο κροκόδειλος που κατόπιν θα φιλοξενηθεί στο Αττικό Πάρκο


Από "μια ανοησία κάποιου που απελευθέρωσε τον κροκόδειλο στο φράγμα Ποταμών" εκτιμά ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, ότι βρέθηκε το τροπικό ερπετό στα νερά του φράγματος στο Ρέθυμνο, γεγονός που τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει από ανησυχία ως ... γέλια. Όπως είπε ο κ.Μαρινάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, η απελευθέρωση του κροκόδειλου πρέπει να έγινε πριν περίπου ένα χρόνο, ενώ εκτιμάται ότι το ερπετό είναι μικρό σε ηλικία, γεγονός ... παρήγορο σύμφωνα με το δήμαρχο, αφού το ζώο δε βρίσκεται ακόμη σε αναπαραγωγική ηλικία.

"Δεν ξέρουμε εάν είναι ένας ή δυο" - είπε ο κ.Μαρινάκης, τονίζοντας ότι δεν είναι απλή διαδικασία η διαπίστωση του αν όντως οι κροκόδειλοι είναι δύο. Μέχρι τώρα πάντως το σύστημα θερμικών καμερών που έχει εγκατασταθεί δεν έχει εντοπίσει δύο κροκόδειλους μαζί.

Σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό και την αιχμαλωσία του ζώου, αυτό θα γίνει με δολώματα, την Παρασκευή, παρουσία ειδικών που θα βρεθούν στην περιοχή, ενώ αύριο η επιχείρηση θα γίνει επί χάρτου.

Σύσκεψη αύριο στο Ηράκλειο

Σύσκεψη προετοιμασίας της προσπάθειας αιχμαλωσίας του κροκόδειλου που έχει εντοπιστεί στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών, θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το διευθυντή Διαχείριση Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Βαγγέλη Μαμαγκάκη, θα εξεταστούν οι θέσεις στις οποίες έχει εντοπιστεί το τροπικό ζώο προκειμένου να αιχμαλωτιστεί γρήγορα «αλλιώς μπορεί να τον ψάχνουμε και όλο το καλοκαίρι».

Ο κ. Μαμαγκάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε επίσης, πως οι αρμόδιοι φορείς ενδιαφέρονται να μάθουν αν στο φράγμα υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος. Οι περιοχές όπου «συχνάζει» παρακολουθούνται συνεχώς με κάμερες.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...