Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014

Ερώτηση του Βαγγέλη Αποστόλου για τον καταρροϊκό πυρετό

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ  Βαγγέλης Αποστόλου αναφορικά με τα κρούσματα  καταρροϊκού πυρετού των προβάτων που πλήττουν την Περιφέρεια Στερεάς.


Αναλυτικά η ερώτηση: 
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: Τι μέτρα παίρνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού 
Τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού που εμφανίζονται σε όλη την Ελλάδα φανερώνουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιζωοτία καταρροϊκού πυρετού που θα πλήξει όλη τη περιφέρεια, προκαλώντας καίρια ζημιά  στη ζωική παραγωγή, κυρίως των προβάτων. 
Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταδεικνύουν ότι δεν έχουν αποτιμήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος για την οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή.
Επειδή
Α) αν δεν αντιμετωπιστεί η επιδημία άμεσα, παρά το γεγονός ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, οι συνέπειές θα είναι τραγικές για τους παραγωγούς και τη χώρα μας για πολλά χρόνια και 
Β) η κτηνοτροφική παραγωγή αποτελεί το βασικό πυλώνα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού χώρου
Ερωτάται ο κ. Υπουργός 
1. αν έχουν εφαρμοστεί άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η εξάπλωση της ασθένειας ;
2. αν η χώρα μας να έχει ζητήσει  την κοινοτική χρηματοδότηση για την εξάλειψη της ασθένειας και
3. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αποζημιώνονται εκτός του ζωικού κεφαλαίου και τα παράγωγα του (γάλα, αρνιά ); 

Ο ερωτών βουλευτής
Βαγγέλης Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...