Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Η συμφωνία για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Ποιοι εργαζόμενοι απειλούνται

Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για την υλοποίηση των υπόλοιπων 6.500 απολύσεων στο Δημόσιο εντός του 2014 όπως προβλέπεται και στο Μνημόνιο, στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με την τρόικα.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να τηρήσει τον στόχο των 15.000 απολύσεων για τη διετία 2013 - 2014, σημειώνοντας παράλληλα ότι σε "αντιστάθμιση" η τρόικα δεν επιμένει στη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου για απολύσεις από το 2015.
Η τρόικα είχε αρχικά ζητήσει επιπλέον 6.000 - 8.000 απολύσεις για τη διετία 2015 - 2016. Η ελληνική πλευρά είχε αντιπροτείνει την ολοκλήρωση του ελέγχου για επίορκους υπαλλήλους, κυρίως γι' αυτούς που είτε προσελήφθησαν, είτε μονιμοποιήθηκαν με πλαστά ή παραποιημένα πιστοποιητικά, ενώ είχε αφήσει ανοιχτό το ζήτημα να βρεθούν και άλλοι υπάλληλοι εκτός Δημοσίου, από τις νέες καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων και υπηρεσιών.
Από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο περίπου 8.500 υπάλληλοι και στη συμφωνία που σφραγίστηκε μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών προβλέπεται η απομάκρυνση 6.500 υπαλλήλων που θα προέλθει:
* Από τη μείωση των δομών στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και στις ανώνυμες εταιρείες που εποπτεύουν τα υπουργεία Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Από τη συγκεκριμένη κατηγορία εκτιμάται ότι συνολικά θα απομακρυνθούν 1.050 υπάλληλοι. Στο επίκεντρο των φορέων που θα μειωθούν οι δομές τους είναι οι εταιρείες συγκοινωνιών (τραμ, μετρό κ.ά.).
* Από τους εργαζομένους που απασχολούνταν με προσωρινές διαταγές και απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι 1.850 υπάλληλοι αυτής της κατηγορίας έχουν δει τον δρόμο της εξόδου από τις δημόσιες υπηρεσίες μετά από τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων.
* Συνολικά 3.600 υπάλληλοι που θα προέρχονται από τις δεξαμενές των διαθεσίμων που ολοκληρώνεται το 8μηνό τους τους επόμενους μήνες και δεν θα υπάρξουν θέσεις για να επανατοποθετηθούν από όσους απομακρυνθούν με βαριά πειθαρχικά αδικήματα και από τους ελέγχους πλαστών πιστοποιητικών και παράνομων μονιμοποιήσεων συμβασιούχων που θα προέλθουν κυρίως από την ομάδα των 35.000 υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με το π.Δ. Παυλόπουλου.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...