Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

Ερώτηση με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ.


Αναλυτικά η ερώτηση:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Κέντρο Υγείας Μαντουδίου
Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, από το οποίο καλύπτονται κατά βάση οι περιοχές που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, με 13.000 μόνιμους κατοίκους και πάνω από 20.000 τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι ελλείψεις σε γιατρούς είναι μεγάλες. Συγκριμένα στο Κέντρο Υγείας υπηρετούν πλέον μόνο δύο γιατροί Γενικής Ιατρικής και έξι αγροτικοί. Ανύπαρκτες είναι οι ειδικότητες του καρδιολόγου και του ορθοπεδικού και ενώ υπάρχει εξοπλισμός για μικροβιολογικές εξετάσεις και ακτινογραφίες  δεν υπάρχει ακτινολόγος, ούτε μικροβιολόγος. Επιπλέον ένας παθολόγος, ένας παιδίατρος και ένας αγροτικός γιατρός του ΚΥ είναι αποσπασμένοι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρου, οι οποίοι είναι σε διαθεσιμότητα. Για το ΚΥ Μαντουδίου υπάρχει οδηγός μόνο για τη νυχτερινή βάρδια. Τις υπόλοιπες ώρες, τα περιστατικά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω του ΕΚΑΒ Ιστιαίας, δηλαδή σε απόσταση 45 χλμ από το ΚΥ. Επιπλέον, για να διακομιστούν περιστατικά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, πρέπει να διανυθούν αποστάσεις από 60 χλμ. η μικρότερη μέχρι 110 χλμ. η μεγαλύτερη.
Οι εργαζόμενοι της περιοχής βιώνουν τα αποτελέσματα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την ΕΕ, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και της σημερινής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που υλοποιούν βήμα-βήμα τη συστηματική υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της υγείας και των πενιχρών πλέον εισοδημάτων των εργαζομένων, των ανθρώπων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,
Τι μέτρα θα λάβει για να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και οδηγών ασθενοφόρων, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης και εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ. ΜΑντουδίου

Οι Βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας
Χρήστος Κατσώτης

Γιώργος Λαμπρούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...