Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Ο Σ. Κεδίκογλου για τις καθυστερήσεις και τα λάθη στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

Ερώτηση  στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε ο  Συμεών Κεδίκογλου για τις μεγάλες καθυστερήσεις και τα λάθη που σημειώθηκαν στις αποφάσεις του Πρωτοδικείου Χαλκίδας για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών 


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι το ακόλουθο: 

Κύριε Υπουργέ,

Οι δημοτικές εκλογές 2014 ολοκληρώθηκαν με το δεύτερο γύρο στις 25 Μαϊου 2014. Το Πρωτοδικείο Χαλκίδας ανήρτησε τα αποτελέσματα για τους έξι από τους οκτώ δήμους του νομού Εύβοιας στις 8 Ιουλίου 2014, ήτοι σαράντα περίπου μέρες αργότερα, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας. Για τους δε δύο τελευταίους δήμους, η απόφαση αναρτήθηκε στις 17 Ιουλίου 2014, πενήντα ημέρες αργότερα.

Επιπλέον, ακολούθησε και δεύτερη της πρώτης ανάρτησης με διορθωτικές αποφάσεις λίγες ημέρες αργότερα στις 17 Ιουλίου 2014, καθώς παρουσίαζε μια σειρά από λάθη για τους πέντε από τους έξι δήμους.

Αλλά και στην απόφαση των αποτελεσμάτων των δύο δήμων που αναρτήθηκε κάποιες μέρες αργότερα με μεγαλύτερη καθυστέρηση σημειώνονται λάθη και άρα θα πρέπει να ακολουθήσουν διορθωτικές αποφάσεις.

Πέρα από το γεγονός της σημαντικής καθυστέρησης στην έκδοση των αποτελεσμάτων, μερικά από τα λάθη που παρατηρήθηκαν είναι ενδεικτικά, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η ανακήρυξη δύο προέδρων σε μία τοπική κοινότητα, η παράλειψη ανακήρυξης δημοτικών συμβούλων από επιλαχόντες συνδυασμούς σε κάποιους δήμους κ.α..

Κατόπιν των ανωτέρω, που προκαλούν απορία στους πολίτες της Εύβοιας για έναν φορέα της Δικαιοσύνης αυτού του επιπέδου, ερωτάσθε:

1. Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο η χρονική καθυστέρηση των 40 και πλέον ημερών για την έκδοση των αποτελεσμάτων με αρκετά σημεία λαθών και παραλείψεων από τα Πρωτοδικεία της χώρας και συγκεκριμένα αυτό της Χαλκίδας;

2. Πού οφείλεται αυτό το φαινόμενο;

3. Προβλέπονται κυρώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις στους υπεύθυνους του δικαστικού συστήματος;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...