Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΝΑΪΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑ ΚΑΜΠΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ

Με λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Ιερού Κλήρου και πιστού Λαού τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο ομώνυμο και γραφικό Ναΐδριό της, στα Καμπιά Διρφύων της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας.Την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, πλασιούμενος από Ιερείς της περιφερείας Διρφύων.
Την Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014 το πρωί, ανήμερα της εορτής χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου – Αρχιερατικού Επιτρόπου Χαλκίδος, του πολιού Πρωτοπρεσβ. Δημητρίου Πιλάτη, του Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου – Αρχιερατικού Επιτρόπου Διρφύων και πολλών άλλων Ιερέων της Περιφερείας, αλλά και του πιστού Λαού του Θεού, ο οποίος με θέρμη πίστεως συνάχθηκε στις Ιερές Ακολουθίες, ικετεύοντας για την μεσιτική προστασία της Αγίας Κυριακής.
Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν θαυμασιώτατα ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος κ. Γεώργιος Καραγκούνης και ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίας Ελεούσας Χαλκίδος κ. Ιωάννης Παπασωτηρίου, πλαισιούμενοι από Ιεροψάλτες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...