Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Οι τουρίστες ''αποδεκατίζουν'' τα Λαλάρια στη Σκιάθο

Ντόπιοι και τουρίστες αποδεκατίζουν τα Λαλάρια από τα εντυπωσιακά, άσπρα βότσαλα, που έκαναν την ομώνυμη παραλία της Σκιάθου ονομαστή σε όλο τον κόσμο.


Οι ντόπιοι τα μαζεύουν και «ντύνουν» με αυτά τις αυλές τους, άλλοι τα ζωγραφίζουν και τα πουλούν, οι ξένοι τα παίρνουν ως αναμνηστικά.

Οι γεωλόγοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι χρειάζονται χιλιάδες χρόνια, για να γεμίσει ξανά η παραλία από τα χαρακτηριστικά άσπρα βότσαλα.

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την παραλία, το λιμεναρχείο Σκιάθου εξέδωσε απαγόρευση συλλογής βότσαλων και απειλεί με πρόστιμα 400 – 1.000 ευρώ, σε όσους αποψιλώνουν την περιοχή.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Σκιάθος» ανέλαβε να...εξοπλίσει τα Λαλάρια με προειδοποιητικές πινακίδες, ενώ τοποθέτησε σχετικά ενημερωτικά σημειώματα και μέσα στα τουριστικά σκάφη που κάνουν δρομολόγια προς την παραλία.

«Το τοπίο έχει αλλοιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και πλέον η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Το καλοκαίρι η παραλία αδειάζει από βότσαλα, όλοι έρχονται πρώτα, για να μαζέψουν πέτρες και μετά να απολαύσουν το τοπίο. Αυτό δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί», δήλωσε στο Έθνος, εκ μέρους του Συλλόγου «Η Σκιάθος», ο Θοδωρής Τζούμας.

Σύμφωνα με την απόφαση, την οποία υπογράφει ο λιμενάρχης Σκιάθου, υποπλοίαρχος Νικόλαος Κατσάμπας, όσοι εντοπιστούν να έχουν μαζί τους άσπρα βότσαλα από τα Λαλάρια, θα υποστούν τις κυρώσεις του νόμου, ενώ επιπλέον θα τους επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο.

Τα Λαλάρια βρίσκονται στο βορειοανατολικό άκρο της Σκιάθου, σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, χωρίς οδική πρόσβαση και θεωρούνται από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...