Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Ισλανδία: Κοριτσάκι θεωρείται ότι έχει... παράνομο όνομα!

Τελικά, παράδοξα συμβαίνουν και στις καλύτερες χώρες!


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός10χρονου κοριτσιού, στο οποίο οι ισλανδικές Αρχές αρνήθηκαν να ανανεώσουν το διαβατήριό του, λόγω... παράνομου ονόματος!

Συγκεκριμένα, η μικρή Harriet Cardew δεν μπορεί να ανανεώσει το διαβητήριό της, καθώςτο όνομα Harriet δεν συμπεριλαμβάνεται στην εγκεκριμένη λίστα με τα 1,853 γυναικεία και τα 1,712 ανδρικά ονόματα.

Σύμφωνα με τον ισλανδικό νόμο, οι γονείς -εκτός αν είναι και οι δύο ξένοι- πρέπει να δηλώνουν το όνομα που έχουν επιλέξει για το παιδί τους στο Ληξιαρχείο για έγκριση, εντός έξι μηνών μετά τη γέννησή του.

Ένα όνομα εγκρίνεται μόνο όταν τηρεί κάποια κριτήρια, όπως να είναι σύμφωνο με την "ισλανδική ορθογραφία" και την "γλωσσολογική δομή της Ισλανδίας" και να έχει τις "ισλανδικές γραμματικές καταλήξεις".

Η Lilja και η Belinda, δύο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, έχουν διαβατήρια με τα ονόματά τους, επειδή γεννήθηκαν στη Γαλλία.

Η Harriet όμως και ο αδελφός της, ο 12χρονος Duncan, γεννήθηκαν στην Ισλανδία, ωστόσο τα ονόματά τους δεν έχουν εγκριθεί από το κράτος.
Μέχρι σήμερα, στα διαβατήριά τους αναγραφόταν η λέξη "κορίτσι" και "αγόρι" αντίστοιχα."Στερούν από την κόρη μας την ελευθερία της κίνησης" λένε οι γονείς, Tristan και Kristin.

Επειδή, θεωρούν ότι είναι αργά για να αλλάξουν το όνομα της κόρης τους, έχουν υποβάλλει αίτηση για έκδοση διαβατηρίου από τη βρετανική πρεσβεία, καθώς ο μπαμπάς της οικογένειας είναι Βρετανός.
Πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...