Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Προφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής που κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή - «Τα όπλα είχαν νόμιμη άδεια», είπαν οι συνήγοροι του Ηλ.Κασιδιάρη κι έκαναν λόγο για προαποφασισμένη προφυλάκιση - Συγκέντρωση χρυσαυγιτών έξω από το Εφετείο


Την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισαν κατά πληροφορίες οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου και ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος στους οποίους απολογήθηκε νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και αρνήθηκε την κατηγορία την οποία χαρακτήρισε αστεία.

Η παραμονή του στο γραφείο των ανακριτριών διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και ο κατηγορούμενος βουλευτής παρέδωσε σύντομο απολογητικό υπόμνημα, ενώ φέρεται να απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν μόνο στην συμπληρωματική κατηγορία που αντιμετωπίζει.


Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε από το Εφετείο με περιπολικό και θα οδηγηθεί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εκεί όπου κρατούνται και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Την ώρα της μεταγωγής του κ. Κασιδιάρη στον Κορυδαλλο οπαδοί της ΧΑ χειροκροτούσαν και φώναζαν το σύνθημα: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Σε δήλωσή του, ο εκ των συνηγόρων του Ηλία Κασιδιάρη κ. Νίκος Αντωνιάδης έκανε λόγο για δικαστικό πραξικόπημα και προφυλάκιση που έγινε με εντολές άνωθεν. Ο κ. Αντωνιάδης επεσήμανε στη δήλωσή του ότι «προφανώς ο Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» ωστόσο όπως είπε «τα στοιχεία αυτά δηλαδή τα δύο όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν γνωστά στις δικαστικές αρχές όταν ακόμη την υπόθεση διερευνούσαν οι ανακριτές διαφθοράς στην Ευελπίδων». Ο κ. Αντωνιάδης άφησε αιχμές για το ρόλο του εισαγγελέα Ντογιάκου λέγοντας πως είχε προαποφασίσει για την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη πριν ακόμη ακούσει τη σημερινή απολογία του χωρίς να κάνει καμιά ερώτηση στον κατηγορούμενο. «Μιλάμε για δύο όπλα με ταυτότητα εκ των οποίων το ένα ανήκε στον πατέρα του Ηλία Κασιδιάρη. Πώς με αυτά τα όπλα ο Ηλίας Κασιδιάρης θα τροφοδοτούσε την εγκληματική οργάνωση; Τα όπλα είχαν νόμιμη άδεια» ανέφερε ακόμη ο κ. Αντωνιάδης και συνέχισε: «Πιστεύω ότι το δικαστικό συμβούλιο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων όπως έκανε με την κυρία Ζαρούλια. Ο Κασιδιάρης είχε προαναγγείλει την προφυλάκισή του στη Βουλή «με ετοιμαζόμουν για μέσα είχε πει». Εγώ ως δικηγόρος έχω να πω ότι εδώ δε βγαίνουμε από ένα ανακριτικό γραφείο αλλά από ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ.Σε δήλωσή του ο Ηλίας Παναγιώταρος έκανε λόγο για πολιτικές διώξεις χωρίς στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ελληνική δικαιοσύνη είναι «εξευτελισμένη», όπως είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής. «Έχουμε χιλιάδες μέλη της Χρυσής Αυγής που είναι έτοιμα να αναλάβουν τα ηνία ακόμη και αν προφυλακίσουν όλη την κεντρική επιτροπή της ΧΑ», συνέχισε ο κ. Παναγιώταρος.

Έξω από το Εφετείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας βρίσκονται συγκεντρωμένοι οπαδοί της ΧΑ οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα εναντίον των δικαστικών λειτουργών και της κυβέρνησης. Εξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...