Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Β. Αποστόλου: "΄΄Συμβάσεις έργων της Περιφέρειας αγγίζουν ποινικές ευθύνες΄΄

Στην τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου παραβρέθηκε το πρωί, ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Εύβοιας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο θα αναλάβει τη θητεία του από την 1η Σεπτεμβρίου. 


Πριν τη συνεδρίαση ωστόσο μετείχε και στις εργασίες της οικονομικής επιτροπής, θέλοντας να ενημερωθεί για τρέχοντα ανοικτά ζητήματα που αφορούν συμβάσεις έργων και αιτήσεις θεραπείας της Περιφέρειας. Κατόπιν της παρουσίας και της πρώτης ενημέρωσης για το θέμα ο κος Αποστόλου έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:

«Στη πρωϊνή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής διαπίστωσα ότι έχει γίνει εργολαβική χρήση των Αιτήσεων Θεραπείας των συμβάσεων έργων της Περιφέρειας. Πρόκειται για ένα κατ εξοχήν πολιτικό θέμα, που ενδεχομένως να αγγίζει και ποινικές ευθύνες.

Δεν είναι στις προθέσεις μας να κατανέμουμε ευθύνες .

Εμείς, η παράταξή μας δεσμευόμαστε ότι στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα ζητήσουμε από τη Νομική Υπηρεσία και τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας να πάρουν όλα τα Πρακτικά και να εντοπίσουν όλες τις περιπτώσεις Αιτήσεων Θεραπείας επί των οποίων η Οικονομική Επιτροπή έλαβε γνώση και αποφάσισε καθώς και αυτών που αντιμετωπίστηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ,ερήμην της Περιφέρειας .

Θα επιμείνουμε να έρθει το ζήτημα στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου Π.Σ. Να πληροφορηθούμε όλες τις υπερβάσεις εξουσίας και να αποφασίσουμε τότε τι θα κάνουμε.

Να πληροφορηθούμε για όλες τις υπερβάσεις κόστους έργων που εκτελέστηκαν κατόπιν προφορικής εντολής .

Και κυρίως να πληροφορήσουμε το λαό της Περιφέρειας για τη σωστή αξιοποίηση των διαθέσιμων για την ανάπτυξη κονδυλίων .

Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα θέματα .

Εμείς θα παρακολουθούμε από κοντά τα συγκεκριμένα ζητήματα. Δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης .

Όμως δεν θα επιτρέψουμε να καταβάλλει η Περιφέρεια ούτε ένα ευρώ για αιτήματα που δεν έχουν αντιμετωπισθεί μέσα από νόμιμες διαδικασίες.

Πόσο μάλλον όταν έχουν καταλογιστεί ποσά , μετά από αγωγές , σε βάρος της σε υποθέσεις που εκδικάστηκαν στα δικαστήρια ερήμην της .Και βέβαια όλα αυτά δεν αφορούν μόνο την Εύβοια, θα τα αναζητήσουμε σε όλη τη Περιφέρεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...