Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Χαμός στη σελίδα του facebook του Μουσείου του Λούβρου για τη Νίκη της Σαμοθράκης

Δεκάδες οι αναρτήσεις στο facebook, όπου Έλληνες αλλά και ξένοι «μαλώνουν» για το αν η Νίκη της Σαμοθράκης πρέπει να βρίσκεται στο Μουσείο.


«It is stolen, bring it back». «Η Νίκη ανήκει στην πατρίδα της την Σαμοθράκη» γράφουν οι Έλληνες στο Μουσείο, στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook, με τους Γάλλους χρήστες να λένε πως είναι «ηλίθιοι και αστείοι όσοι ζητάνε την επιστροφή της».

Εκατοντάδες μηνύματα που υμνούν την ομορφιά, αναφέρονται στην αρπαγή του αγάλματος, στα αγγλικά, γαλλικά αλλά και στα ελληνικά, κατακλύζουν από την Τετάρτη την ανάρτηση του Μουσείου του Λούβρου που αναφέρεται στην ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης στη Νίκη της Σαμοθράκης και στην επιστροφή της στη γνωστή θέση της στο Μουσείο στο κεφαλόσκαλο της Δυτικής πτέρυγας.

Το αρχαιοελληνικό άγαλμα απαράμιλλης ομορφιάς, το οποίο βρίσκεται εδώ και περίπου 130 χρόνια στο Μουσείο και το έχουν δει εκατομμύρια επισκέπτες βρισκόταν σε παραπλήσιο χώρο εδώ και δέκα μήνες, προκειμένου να γίνει μια σειρά από εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών -πολλές από τις οποίες προκάλεσαν οι ίδιοι οι Γάλλοι. Η ανάρτηση της είδησης για την επιστροφή στη γνώριμη θέση του στο Μουσείο, προκάλεσε δεκάδες σχόλια από Έλληνες που μιλάνε για ένα κλεμμένο αρχαίο άγαλμα, η θέση του οποίου είναι στη Σαμοθράκη, ζητώντας την επιστροφή του.

Δείτε τα σχόλια στην επίσημη σελίδα του Μουσείου https://www.facebook.com/museedulouvre

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...