Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Τα USB είναι ευάλωτα σε επιθέσεις hackers

Οι μικρές φορητές συσκευές, όπως τα USBπου συνδέονται με τον υπολογιστή και τα laptop, είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε επιθέσεις hackers, όπως αποκάλυψαν ερευνητές από το Βερολίνο.


Ο Karsten Nohl και οι συνεργάτες του ασχολούνται με τον εντοπισμό των πηγών, από όπου μπορεί ένας ιός να "κολλήσει" στον υπολογιστή, ενώ έχουν ήδη πάρει μέρος σε πολλές έρευνες εντοπισμού και λύσης μεγάλων προβλημάτων στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τον Karsten Nohl, οι hackers μπορούν να "φορτώσουν" κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή, μέσω των USB, υποκλέπτοντας στη συνέχεια προσωπικά δεδομένα του χρήστη.

"Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε από εκεί και πέρα, πώς και από πού προέρχεται ο ιός. Είναι σαν μαγικό κόλπο", λέει ο ίδιος, τονίζοντας πως από τη στιγμή που ένας hacker θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί τη συσκευή, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...