Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2014

Ηγουμενίτσα: Αλβανοί ξερίζωσαν παράνομα 4,5 τόνους αρωματικών φυτών

Η ομάδα των 15 αλλοδαπών συνελήφθη στα βουνά του Τσαμαντά - Στόχος τους φυτό συγγενικό του φασκόμηλου


Μεγάλη ποσότητα αρωματικών φυτών, βάρους 4,5 τόνων, που είχαν συλλέξει 15 Αλβανοί παρανόμως από τα βουνά του Τσαμαντά, στα σύνορα της Θεσπρωτίας με την Αλβανία, κατέσχεσαν οι αστυνομικοί ύστερα από επιχείρηση στην περιοχή.

Η ομάδα των Αλβανών, οι οποίοι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα, πέρασαν από το αλβανικό έδαφος στην περιοχή της Μουργκάνας, από τα μονοπάτια του βουνού, και τις τελευταίες ημέρες μάζευαν το αρωματικό φυτό «οσφακίδι», συγγενικό του φασκόμηλου, το οποίο θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι 15 Αλβανοί συνελήφθησαν και όπως είπαν στους αστυνομικούς είχαν σκοπό να το πουλήσουν στην πατρίδα τους, όπου θα τα μετέφεραν με μουλάρια. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση, ενώ αύριο οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τη σχηματιζόμενη σε βάρος τους δικογραφία.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...