Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Κυβερνητικός πανικός με «άρωμα» …εκλογικό!!!

Κυβέρνηση σε νευρική κρίση και οι πολίτες στα όριά τους. Μια φράση που θα χαρακτήριζε πλήρως το γενικό κοινωνικοπολιτικό σκηνικό. Στο Μαξίμου τα «θαλάσσωσαν» και εξακολουθούν να τα «θαλασσώνουν» κάνοντας την κοινωνία να βρίσκεται στα πρόθυρα έκρηξης....


Γράφει ο Γιάννης Δραπανιώτης

Το ότι ο «πνιγμένος» πιάνεται και από τα μαλλιά του» επιβεβαιώθηκε περίτρανα με την τελευταία άνευ προηγουμένου γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έρχεται να καταπατήσει κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας. Βέβαια δεν είναι παράξενο, δεν είναι η πρώτη φορά που η σαμαροβενιζελική συγκυβέρνηση κάνει κουρελόχαρτο το σύνταγμα, αλλά το ότι θα μετέτρεπε τους Εφοριακούς σε σύγχρονους «νταβέληδες» που με την υποψία και μόνο φοροδιαφυγής θα μπουκάρουν στα σπίτια, χωρίς μάλιστα δικαστική συνδρομή, ώστε να αρπάζουν κομποδέματα, μόνο σα σενάριο χολιγουντιανής ταινίας θα μπορούσαμε να το φανταστούμε. Φυσικά το Υπουργείο Οικονομικών νίπτει τας χείρας του και πετά το μπαλάκι στον Άρειο Πάγο, αλλά μετά το γεγονός ότι όλες οι περικοπές μισθών και συντάξεων, πλην δικαστών κρίθηκαν αντισυνταγματικές, καμία απόφαση δεν θα μας εκπλήξει.
Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να μιλάμε με κινηματογραφικούς όρους, θα μπορούσαμε να πούμε πως αν Κυβέρνηση ήταν ταινία το μόνο που θα μπορούσε επάξια να αποσπάσει είναι το «χρυσό βατόμουρο». Ο Βαγγέλης και ο Αντώνης, σε σκηνοθεσία Τρόικας και Βρυξελλών το πάνε από γκάφα σε γκάφα. Με τον Αντώνη να είναι άτεγκτα προσηλωμένος στο σενάριο της καταστροφής και το Βαγγέλη να το παίζει πολλές φορές ο σοσιαλιστής της υπόθεσης δημιουργώντας δήθεν «πονοκεφάλους» στον Αντώνη.
Και αν αφήσουμε το σινεμά και πάμε στο ποδόσφαιρο, εκεί όχι μόνο η Κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα, αλλά είναι και κάμποσα χιλιόμετρα offside. Και μέσα σε όλα τα «δεινά» που βασανίζουν το νου του πολιτικού ανδρός Αντώνη Σαμαρά, ήρθαν και οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών με τον ΕΝΦΙΑ να χρεώνουν το χωράφι στην Πέρα Ραχούλα ως βίλα στο Λας Βέγκας. Και πριν προλάβουν καλά καλά να τα μπαλώσουν με τον ΕΝΦΙΑ, πλάκωσε το Ρωσικό εμπάργκο, ως αποτέλεσμα της “ανδροπρεπέστατης” εξωτερικής πολιτικής μας εντός της “Αγίας” Ευρωπαϊκής Οικογένειας.
Έρχεται και η Βούλτεψη να δηλώσει εντελώς φυσικά «ότι τα ροδάκινα δεν θα μας κάνουν να αλλάξουμε συμμαχίες», χωρίς να χει σκεφτεί ότι οι απεγνωσμένοι ροδακινοπαραγωγοί μπορεί να αλλάξουν καλλιέργεια και να βάλουν ντομάτες, όχι για να τις πουλήσουν, αλλά για να πάρουν στο κατόπι την Κυβέρνηση, που τάζει, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο θα πραγματοποιήσει αυτά που τάζει.
Βέβαια, μπορεί απ’ όλα αυτά να χάνονται εκατομμύρια των εκατομμυρίων από την πολύπαθη Ελληνική Οικονομία, ο Σαμαράς όμως εξακολουθεί να πιστεύει πως «δύει» το μνημόνιο και «ανατέλλει» η ανάπτυξη. Ίσως ο μόνος που μπορεί να το πιστεύει αυτό και ίσως ο μόνος, μαζί με το Βενιζέλο που μπορεί να πιστεύουν πως εθνική υπερηφάνεια είναι να μη γίνεις Αργεντινή, δηλαδή να μην υψώσεις το ανάστημά σου απέναντι στη διεθνή τοκογλυφία.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται με ύψιστο ιδανικό της την οσφυοκαμψία. Για πόσο ακόμα όμως;; Ίσως όχι και για πολύ. Η παρατεταμένη «νευρική κρίση» στο Μαξίμου σε συνδυασμό με απανωτές γκάφες, κάνουν το Γενάρη του 2015 να μοιάζει πολύ μακρινός και φέρνουν προ των πυλών την άτακτη υποχώρηση, προμηνύοντας ίσως ένα «καυτό» …..εκλογικό φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...