Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Ερώτηση Βαγγέλη Αποστόλου για το ΕΚΑΒ Ιστιαίας

Η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας έχει περίπου 40.000 κατοίκους (μόνιμος πληθυσμός 2011: 38.350 κατ.), που την τουριστική καλοκαιρινή περίοδο σχεδόν διπλασιάζεται. Για τις υπηρεσίες διακομιδής ασθενών καλύπτεται από το ΕΚΑΒ Ιστιαίας, στο οποίο υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα, που οδηγούν στην υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους της περιοχής.
Παρά τις διακηρύξεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία βελτίωση στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εκτός αυτών ούτε «νοικοκύρεμα» έχουμε δει, αλλά ούτε και αντιμετώπιση παρατυπιών και πάταξη "ατασθαλιών".

Αντίθετα γίναμε μάρτυρες συνεχών και αντιλειτουργικών περικοπών δαπανών, σύμφωνα με τις μνημονιακές πολιτικές και δεσμεύσεις, οι οποίες όξυναν ακόμη περισσότερο το ήδη μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης και χρόνιας έλλειψης κονδυλίων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ενώ πρέπει να επανδρώνεται το ΕΚΑΒ Ιστιαίας με 12 οδηγούς σήμερα υπάρχουν μόνο 6, αρκετοί από τους οποίους σκοπεύουν να αλλάξουν τόπο εργασίας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που τους δίνει ο νόμος.
Εκτός αυτού, από 3 ασθενοφόρα που διαθέτει το ΕΚΑΒ Ιστιαίας, τα 2 είναι πεπαλαιωμένα (το 1 παρουσιάζει συνεχή λειτουργικά προβλήματα), ενώ το τρίτο, που είναι από τις ελάχιστες σύγχρονες κινητές μονάδες που διαθέτει το ΕΚΑΒ, βρίσκεται παρκαρισμένο στη Χαλκίδα από καιρό, αφού λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορεί να «περάσει» ΚΤΕΟ.
Επειδή:
- το ΕΚΑΒ Ιστιαίας αποδεδειγμένα αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις στοιχειώδεις ανάγκες ασφαλούς και έγκαιρης διακομιδής ασθενών και η οριακή και επισφαλής εν πολλοίς λειτουργία του επιδεινώνει την ήδη υποβαθμισμένη παροχή υγείας και απειλεί ευθέως την ασφάλεια και ζωή των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Υπάρχει απόφαση και χρονοδιάγραμμα προκήρυξης των απαραίτητων θέσεων προσωπικού;
2.Πώς και πότε σκοπεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να επαναφέρουν την αργούσα σύγχρονη μονάδα από το πάρκινγκ της Χαλκίδας στην Ιστιαία;

Ο ερωτών βουλευτής
Ευάγγελος Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...