Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-Απαλλάσσονται των ευθυνών τους όσοι «φέσωσαν» το Νησί των Ονείρων – Οι οφειλές μετακυλίονται στους δημότες

Δυσάρεστη έκπληξη για τους δημότες Ερέτριας και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της επιχείρησης του Νησιού των Ονείρων (ΔΕΝΟ) επιφυλάσσει η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) αναφορικά με τις οφειλές των δημοτικών επιχειρήσεων που εξοφλούνται από τους ΟΤΑ σύμφωνα με τον ν.4071/2012...
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση «η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων και η ταυτόχρονη βεβαίωση αυτών σε βάρος των οικείων ΟΤΑ, που θεσπίσθηκε με τον ν.4071/2012 (άρθρο 10) όπως συμπληρώθηκε με τον ν. 4170/2013 (άρθρο 77) συνεπάγεται και την απαλλαγή των διοικούντων τις δημοτικές επιχειρήσεις από την προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη τους… Επομένως φυσικά πρόσωπα που ήταν συνυπόχρεα με τις δημοτικές επιχειρήσεις για την εξόφληση των οφειλών μετά την ισχύ των διατάξεων του ν.4071/2012 και 4170/2013 δεν ευθύνονται για το ποσό της κύριας οφειλής».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι με τις ενέργειες και τις αμέλειές τους, χρέωσαν τη ΔΕΝΟ, απαλλάσσονται από όλες τις ευθύνες τους. Τα χρέη βεβαιώνονται πλέον στο Δήμο Ερέτριας και θα κληθούν οι δημότες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τις βεβαιωμένες οφειλές προς την εφορία (που αφορούν πρόστιμα από φόρο μισθωτών υπηρεσιών, ΦΠΑ, εικονικά τιμολόγια ,κλπ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βεβαιωμένα χρέη της ΔΕΝΟ προς την εφορία, αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 1.058.796,64 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...