Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίας Άννης, με την πληθωρική συμμετοχή Ιερού Κλήρου και ευσεβούς Λαού.


Πρίν την Απόλυση ομίλησε επίκαιρα με αφορμή την εορτή της Παναγίας, δίδοντας στους πιστούς διδακτικές κατευθύνσεις για μια ορθή εν Χριστώ, ζωή. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον εφημέριο της Ενορίας, Πρεσβ. Άγγελο Θεοδοσίου με το οφφίκιο του Οικονόμου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα εγκαίνια του νεόδμητου Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Αγίας Άννης, συμπαραστατούμενος από τους συλλειτουργούς του Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, Προϊστάμενο του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος, Οικον. Δημήτριο Σταμούλο, Εφημέριο Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Κηρύνθου, Οικον. Άγγελο Θεοδοσίου, Εφημέριο Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Αγίας Άννης, Πρεσβ. Ιωάννη Σεφέρη, Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Δάφνης, Πρεσβ. Ιωάννη Στάμου, Εφημέριο Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Μετοχίου Κηρέως, Πρεσβ. Ναούμ Σταύρου, Εφημέριο Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Στροφυλιάς, τους Διακόνους Νεκτάριο Ευγενικό και Ευστάθιο Αναγνώστου και τον πιστό Λαό του Θεου,ενώ συεχάρη ιδιαιτέρως τον Εφημέριο και όλους τους Εορίτες της Αγίας Άννας, για την ευλογημένη πρωτοβουλία της δημιουργίας του Κέντρου αυτού της Νεότητος.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Ιεράς Λιτανείας της Παναγίας Λιμνιάς στην γραφική κωμόπολη της Λίμνης.
Κατά την άφιξη της πομπής στον Ενοριακό Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχίμ. Νικόδημος Ευσταθίου κήρυξε το θείο λόγο κάνοντας αναφορά στη μοναδικότητα του γεγονότος της γεννήσεως της Παναγίας και την υψίστη σημασία του για την ανθρωπότητα.
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εόρτια προς όλους και δήλωσε την ευαρέσκεια του για την έντονη παρουσία και τη ζωηρή συμμετοχή, στη Λιτανεία, των πολυάριθμων πιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια αποτελούν προσωπικές απόψεις των συμμετεχόντων, και με κανέναν τρόπο δεν εκφράζουν την άποψη της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Σε κάθε περίπτωση όμως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ διατηρεί το δικαίωμα να μη δημοσιεύει σχόλια τα οποία είναι υβριστικού ή συκοφαντικού περιεχομένου. Ανώνυμα σχόλια απορρίπτονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...